Nyt on vuorossa Santorinin must see -listauksen toinen osa! Jos et ole vielä lukaissut ensimmäistä, käy kurkkaamassa 7 tekemisen, näkemisen ja kokemisen arvoista asiaa Santorinilla! Jos taas kiinnostaa Santorinin kohdetiedot ja erityisesti se, paljon matkailu Santorinilla maksaa, niin olen tehnyt siitä kattavan paketin!
Postaus on julkaistu alun perin 2019
Nea Kamenin ja Palia Kamenin saarille järjestetään risteilyjä ja ne voi kiertää joko yhdessä tai lisätä visiittilistaan vielä Thirasian saaren! Nea Kamenilla pysähdysaika on 1,5h, sillä kraaterille kävelee jonkin matkaa. Saari on hyvin karu ja kivinen. Erikokoisten ja väristen kivilohkareiden peittämästä mäkisestä tulivuorisaaresta tulee mieleen ihan joku toinen planeetta. Varsinainen tulivuoriosuus jää kuitenkin vähän valjuksi, sillä kraaterin tunnistaa tuliperäiseksi vain pienistä savutupruista, joita tulee kivien välistä.
Palia Kamenin maaperälle ei taas pääse fyysisesti astumaan, sillä laiva pysähtyy sen edustan kuumille lähteille, jotka pulppuavan vuoren sisältä mereen. Pulppuava kuuma vesi sisältää paljon eri mineraaleja ja metalleja. Ihan lähteiden suuaukoilla vesi on värjäytynyt oranssinruskeaksi raudan takia. Tämä vesi värjää uiskentelijat hyvin tehokkaasti. Sen sijaan turkooseille ja vihreille vesialueilla on turvallista hypätä uimaan ilman sotkeentumista. Upea näky laivasta katseltunakin!
Risteily lähti Santorinin vanhasta satamasta
Nea Kamenin pieni satama
Nea Kamenin tulivuoren kraateri
Maisemat kraaterin reunalta olivat jylhät – punainen kiviaines korosti upeasti turkoosina tuikkivaa merta
Taustalla Palia Kamenin kuumat lähteet
Kuten edellä mainitsin, niin Thirasian saarivierailu on hyvä yhdistää vulkaanten saarien kanssa samaan risteilyyn. Thirasia on Santorinin saariryhmän toisiksi suurin saari ja siellä sijaitsee Santorinin kalderan vastakkainen reuna. Saarella on mahdollista kivuta ylös kalderan päällä olevaan kylään tai nauttia kalderan alla sen rannan palveluista. Me jäätiin sillä erää rannalle lounaalle ja kahville. Saarella voi myös uida, joten siellä voi hyvin viettää rantapäivää! Ravintoloita ja kahviloita on useita, joista valita.
Thirasian satama
Thirasian ravintoloista monet on rakennettu veden päälle
Skaros Rockille kipuaminen oli yksi oman reissumme kohokohdista! Skaros Rock on jättimäinen kivenlohkare Santorinin kalderan reunalla Imeroviglin kylän kohdalla. Se on retkeilijöiden suosiossa ja sieltä avautuu upeat maisemat merelle ja saarelle.
Oma visiittimme lähti liikkeelle hotelliltamme Firasta. Kuljimme kapeita katuja pitkin, kunnes eteemme avautui hyvin pitkät portaat ja kivinen kinttupolku kalderasta reilusti sivussa olevalle kivimöhkäleelle. Pääsimme lopulta kipuamaan toisiksi ylimmälle tasanteelle, sillä matkan jatkaminen olisi vaatinut pystysuoran kiviseinämän kiipeämistä, mikä oli no go, kun päällä oli sandaalit ja mekko (jotka oli vaihdettu aikaisemmin kuvausta silmällä pitäen). Mitään turvakaiteita kohteessa ei ole, joten fyysisen reitin varrella saa olla oikeasti varovainen – erityisesti jos polulla heiluu juhlatamineissa x)
Patikointireittiä voi muuten jatkaa vielä Skaros Rockin kohdalta kalderan reunaa pitkin aina Oiaan asti. Reitti on 13 km pitkä, joten kulkemiseen kannattaa varata hyvin aikaa.
Patikointikohde näkyy taustalla!
Vaikka reitti kulki kaupunkimaisemissa, tekivät korkeuserot siitä haasteellisemman
Polulta Skaros Rockille avautui huikeat näkymät Santorinin edustalle
Skaros Rockin toisiksi korkeimmalla tasanteella
Näkymät Skaros Rockin tasanteelta alas
Muinainen Thira (tai Thera) on antiikin aikainen kaupunki (doorilaisten asuttama Spartan siirtokunta) ja se on perustettu 700-luvulla eaa. Se sijaitsee Santorinin korkealla kukkulalla pilvien tasossa. Sinne pääsee autolla melkein perille asti, mutta monet myös kulkevat paikan päälle kävellen kiemuraista serpentiinitietä.
Thiraan on pieni sisäänpääsymaksu, jolla pääsee ihmettelemään muinaisen kaupunkiasutuksen raunioita. Itseäni kiinnosti enemmän paikan päältä avautuvat maisemat; Vuorelta näki niin merelle kuin kauas sisämaahankin. Serpentiinitien ajaminen kohteeseen ja sieltä alas oli myös jännittävä kokemus.
Thirassa oltiin pilvien tasossa
Vuorelta avautui näkymät mustahiekkaisen rannan reunustamaan Kamariin
...sekä toisella puolella näkyvään Perissaan
Muinaisen Thiran raunioita
Akrotiri on toinen Santorinin kuuluisa arkealoginen nähtävyys. Se on suositumpi kuin muinainen Thira, sillä sinne pääseminen ei vaadi kiipeämistä vuorelle. Ajattelimme käväistä katsastamassa kohteen ennen rantaturismipäivää, mutta lippuluukulle kiemurteli sen verran pitkä jono, ettei sitten kuitenkaan vaivauduttu sisään. Kuulemma kuitenkin Santorinin must visit -kohteita!
Tämä on ihan täysin oma lisäykseni Santorinin to do -listalle! Firostefanista avautuu upeat näkymät merelle sekä ympäröivään kaupunkiin. Sinne kannattaa ehdottomasti mennä illallistamaan tai viinille auringonlaskun aikaan. Itse olimme juuri nauttimassa viinilasillisiamme auringon jo laskettua, kun vuorilta yltämme alkoi valua usvaa rinnettä alas suurena pilvenä. Se oli todella uskomaton näky, kun taustalla tuikki kaupungin valot ja taivas oli liilan punertava. Paikalliset tai muut turistit eivät olleet moksiskaan ilmiöstä, joten se täytynee olla ihan yleinen näky alueella?
Firostefani on hulppea kohde, jossa on paljon honeymoonilaisia
Tämä näky sai meidät hieraisemaan silmiä
Firostefani on hyvä vaihtoehto Oialle auringonlaskun ihasteluun
Fira on Santorinin ehdoton keskus ja se on täynnä sokkeloisia kujia täynnä ihastuttavia ravintoloita ja putiikkeja. Tällaisena herkkusuuna silmiini osui myös toinen toistaan herkullisemman näköisiä jäätelökojuja. Väitän, että olen nykyään harjaantunut laatujäätelön tunnistaja, vaikkakin monesti jäätelölaarit on naamioitu hyvin houkuttavan näköisiksi lisäämällä röykkiöittäin makurekvisiittaa päälle. Etsimme tiemme aidon gelaton ääreen ja emme todellakaan pettyneet - parasta gelatoa, mitä olen syönyt!
Siinä oli nyt Santorinin parhaat nähtävyydet listattuna! Mikä kohteista oli eniten sun mieleen? :)
Lue myös:
Santorinin To Do List
Paljon matkailu Santorinilla maksaa?
Pps. Kaikki matkailua käsittelevät postaukseni löydät kootusti Travel à la Sara -tägin alta!
Pysy menossa mukana myös Instagramissa: lifealasara ja Facebookissa: Life à la Sara
♡: Sara