All posts

Näin löydät edullisia lentoja

Oletko miettinyt, miten löytää edullisia lentoja, jotka eivät vie koko matkabudjettiasi? Haluatko tietää, mitä kautta lennot olisi paras varata? Lennot ovat yleensä yksi suurimmista menoeristä matkalla, mutta ei hätää – oikeilla vinkeillä ja palveluilla löydät edulliset lennot reissuillesi. Tässä blogipostauksessa käyn läpi parhaat keinot, joilla voit löytää halpoja lentoja ja säästää rahaa.

Lentojen varaus

Lentoja on myynnissä lukuisissa eri palveluissa ja niissä kaikissa on omat erityisominaisuutensa. Saman lennon hinta voi vaihdella paljonkin eri palveluntarjoajien sivustoilla. Mistä siis tietää, mistä lennot kannattaa ostaa ja miten välttää ylisuuria lisämaksuja?

Seuraavaksi luvassa parhaat sivustot, joilta löydät edullisia lentoja, sekä muita vinkkejä, joita hyödyntämällä säästät rahaa lento-ostoksillasi. Käyn läpi myös varauspalveluiden erityispiirteitä, jotta voit valita juuri sinulle sopivimman vaihtoehdon.

1) Hyödynnä lentodiilejä

Etsi lentoja edullisia lentodiilejä kerääviltä sivustoilta, kuten Matkabongaukset tai Top 10 Matkatarjoukset. Niissä etsintätyö on jo tehty puolestasi!

2) Muista etsiä lentoja incognito-tilassa

Tee matkahaut selaimen incognito-väli­lehdellä, niin algoritmi ei pääse kohdistetusti nostamaan vierailemasi lentojenvaraussivun hintoja.

3) Ole joustava matkustusaikojen kanssa

Eikö sinulle ole väliä milloin matkustat? Edullisia lentoja on tällöin kätevämpi etsiä sivustoilta, joilla voit tehdä haun joustaville päiville. Tällainen on esim. Skyscanner. Myös Momondossa voi määrittää matkustuskuukauden ja matkan keston, jolloin hakukone etsii sinulle edullisimpia ajankohtia lentää.

4) Valitse matkakohde ajankohdan mukaan

Jos taas matka-ajankohta on tarkka, on hyödyllistä tsekata yhdellä haulla, mitä kaikkia matkakohdevaihtoehtoja on saatavilla. Tämä onnistuu mm. Momondon lentohaulla.

5) Hyödynnä lentojen etsintään matka- ja hintavahteja

Lentojen hintojen seurantaan kannattaa hyödyntää erilaisia matkavahteja, jotka ilmoittavat sähköpostiisi, kun hinta on laskenut tai sopii budjettiisi. Kätevä matkavahti löytyy mm. Rantapallon sivustolta. Momondossakin voi asettaa hintavahdin tietyille lentopäiville tiettyyn kohteeseen, jolloin saat ilmoitukset hinnanmuutoksista. Google Flights näyttää myös hintojen kehityksen ja ilmoittaa mahdollisista hintojen laskuista.

Näin löydät halpoja lentoja

6) Tartu kampanjatarjouksiin ja shoppaile lentoyhtiöiden alennuspäivillä

Hyödyntämällä erilaisia kampanjatarjouksia ja lentoyhtiöiden alennuspäiviä voit säästää huomattavia summia. Yksi parhaista on varmasti Black Friday, jonka ympärillä on jos jonkinlaisia lentotarjouksia!

7) Liity lentoyhtiöiden kanta-asiakkaaksi

Useilla lentoyhtiöillä on tarjolla kanta-asiakasohjelmia, joissa lennoistasi kerääntyy pisteitä ja saat monenlaisia etuja. Pisteet voi myöhemmin käyttää uusien lentojen tai palveluiden hankintaan. Liittyminen kanta-asiakasohjelmiin kannattaa erityisesti, jos matkustat usein ja tykkäät keskittää lentosi samalle yhtiölle.

8) Käytä lentoyhtiön luottokorttia

Luottokortti on ihan must matkailijalle, joten miksi et saman tien käyttäisi lentoyhtiön luottokorttia? Maksaessasi sillä lentosi ja majoituksesi kerrytät samalla lentopisteitä! Itse käytän Norwegianin luottokorttia ihan pääasiallisena maksutapana ja olen tehnyt sen kerryttämillä lentopisteillä jo kolme edestakaista Euroopan lentoa. Kannustan kuitenkin maksamaan kortin käytetyn saldon takaisin joka kuukausi, sillä kyseessä olevassa kortissa on hyvin korkea korko.

9) Ajoita lentosi keskelle viikkoa

Monet eivät tiedä, että lentojen hinnat voivat vaihdella päivän mukaan. Yleisesti ottaen lentohinnat ovat halvemmat tiistaisin ja keskiviikkoisin, sillä moni liikematkustaja ei varaa lentojaan näille päiville. Vältä myös perjantaita ja sunnuntaita, jotka ovat usein kalleimpia päiviä, koska monet matkustavat silloin viikonloppureissulle tai sieltä takaisin.

10) Jätä ruumalaukku kotiin

Kun pyrit lentämään ilman ruumamatkatavaroita säästät jo pitkän pennin lentojen yhteiskustannuksista! Itselläni on käytössä henkilökohtaisena matkatavarana lentoyhtiöiden sallimia maksimimittoja vastaava Lovevookin Clouwalker reppu, jonne saa pakattua kätevästi paljonkin tavaraa. Näin ollen pärjään reissuillani monesti ilman ruumalaukkua.

Mistä varata lennot

11) Valitse lennollesi sopiva lippuluokka

Monet lentoyhtiöt tarjoavat lentoja monessa eri lippuluokissa – esimerkiksi Finnairilta löytyy flex, classic, light ja super light -lipputyypit, jotka tarjoavat eri palveluja. Jokaisella on tietenkin omat tarpeensa ja toiveensa lentoja koskien, mutta jos haluat päästä edullisimmin, kannattaa oman kokemukseni mukaan valita yleensä edullisin lipputyyppi ja lisätä matkatavarat suoraan lentoyhtiöltä erikseen.

12) Tarkista matkatava­roiden saatavuus ja hinnat

Kannattaa myös huomioida, että jos olet ostamassa lentoa muualta kuin lentoyhtiön omilta sivuilta (monesti nämä välittäjäpalvelut tarjoavat halvempia lentoja), saattaa matkatavaroiden lisääminen jälkikäteen olla hankalaa tai välittäjäpalvelu veloittaa niistä korkean hinnan. Näin ollen kannattaa perehtyä matkatavaroiden lisäysmahdollisuuteen tai ottaa ne jo heti lentoa varatessa. Esimerkiksi Kiwi.comin varauksiin ei ole mahdollista lisätä matkatavaroita lentoyhtiön omilta sivuilta, sillä Kiwi.com ei tarjoa siihen sopivaa varausvahvistusta.

13) Valitse pakettimatka

Joskus pakettimatkat tulevat edullisemmaksi kuin etsiä lennot ja majoitus itse. Näin on varsinkin suomalaisten suosimissa etelän kohteissa, kuten Kreikan saarilla. Edullinen ja Kreikan kohteisiin monipuolisin pakettimatkojen tarjoaja on Apollomatkat. Sieltä löydät edullisia pakettimatkoja myös Kroatiaan, Kyprokselle, Espanjaan, Albaniaan, Tunisiaan, Portugaliin, Turkkiin ja Bulgariaan. Kannattaa myös pitää silmällä muiden pakettimatkojen tarjoajien kamppiksia – niistä voi tehdä hyviä löytöjä! Suomessa operoivia ovat ainakin Detur, Aurinkomatkat, TUI, TjäreborgMixx Travel, TripX, Aventours ja Nazar.

14) Lennä naapurikentältä

Kannattaa vilkaista naapurikunnankin lentokentältä lähtevät lennot! Esimerkiksi Turun lentoasemalta operoi monta halpalentoyhtiötä, kuten Ryanair, SAS ja erikoisuutena Wizz Air, jolla pääsee edullisesti Puolaan, Unkariin, Bulgariaan ja muihin Itä-Euroopan maihin. Sillä on myös sesonkiluonteisesti reittejä Kreikkaan, Espanjaan ja Italiaan.

15) Varaa lennot oikeaan aikaan

Yksi yleisimmistä myyteistä lentojen hinnoista on, että ne ovat aina sitä halvemmat, mitä aikaisemmin varaat. Todellisuudessa optimaalinen ajankohta lentojen varaamiseen vaihtelee riippuen matkakohteesta ja ajankohdasta, mutta useimmiten halvat lennot löytyvät 6-8 viikkoa ennen matkustuspäivää. Jos varaat lennon liian aikaisin, lentoyhtiöt eivät välttämättä ole vielä laskeneet hintojaan. Toisaalta, jos odotat viime tippaan, saatat joutua maksamaan korkeampia hintoja, koska jäljellä on vain kalliimpia paikkoja.

Miten löytää halpoja lentoja

16) Hyödynnä äkkilähtöjä

Päinvastaisesti äkkilähdöt saattavat tarjota hyvän diilin! Esimerkiksi Napsusta voit löytää lentojen viimeisiä paikkoja ja lähestyviä matkapaketteja huokeaan hintaan.

17) Reititä lentosi itse

Lentojen varaussivustot tarjoavat yleensä jatkolennollisia lentoja vain, jos pystyvät turvaamaan matkustajan perille pääsyn – tarkoittaen, että asiakkaan myöhästyessä jatkolennolta aikaisemman lennon myöhästymisestä johtuen, reititetään hänet ilmaiseksi uudelleen lentoyhtiön toimesta. Monet halpalentoyhtiöt eivät tästä syystä tarjoa jatkolentoja, jotta ne eivät ole velvollisia korvaamaan myöhästymisistä johtuvia kustannuksia. Voit kuitenkin omalla vastuulla ostaa kaksi erillistä lentoa ja reitittää itsesi määränpäähäsi, niin säästät parhaimmillaan sievoisen summan! Itse olen esimerkiksi hyödyntänyt Ryanairin edullisia Euroopan lentoja päästäkseni kohteeseen, johon Ryanair ei lennä suoraan Helsingistä.

Kiwi.com on palvelu, josta voi myöskin etsiä lentokokonaisuuksia, joissa vaihto on omalla vastuulla! Näissä varauksissa täytyy tosiaan hakea matkatavarat lentojen välissä ja checkata itsensä uudelleen jatkolennolle. Omalla vastuulla olevien vaihtolentojen kanssa täytyy kuitenkin varmistaa, että lentojen välissä on tarpeeksi aikaa, ja pitää mielessä, että jatkolennolle ehtiminen on tosiaan omalla vastuullasi!

18) Jää stopoverille

Samaisesta syystä voi olla järkevää pitää yön yli tai miksei pidempikin stopover jossain kohteessa, niin saat useamman kohteen samalle reissulle ja välilaskuista kaiken irti. Me teimme itse asiassa juuri niin mennessämme Sevillaan Espanjaan – pysähdyimme matkalla Wieniin viettämään viikonloppua.

Kiitos, että luit tänne asti 🙏🏼 Nyt seuraavat kaksi viimeistä vinkkiä sopivat todellisille lennonhakunörteille, jotka ovat tottuneet kikkailemaan lentojen ja varauspalveluiden kanssa 😎

19) Vertaile lentojen hintoja eri maiden varaus­sivus­toilta

Lentoyhtiöt hinnoittelevat usein lentojaan eri markkinoille eri tavoin, ja niin ollen voit löytää merkittävästi halvempia lentoja toisen maan varaussivustoista. Esimerkiksi, jos lentoyhtiö hinnoittelee saman lennon kalliimmaksi Suomessa kuin Saksassa, säästät rahaa varaamalla liput saksalaiselta sivustolta. Tämä toimii erityisesti suurilla kansainvälisillä lentoyhtiöillä, mutta myös halpalentoyhtiöillä voi olla hinnoittelueroja eri maiden välillä. Varauksen toisen maan sivustolta voi tehdä käyttämällä VPN-yhteyttä simuloidaksesi, että olet tässä maassa, ja valita varaussivuston, joka palvelee kyseisen maan asiakkaita.

20) Vertaile lentohintoja eri valuutoissa

Toisten maiden varaussivustoja kannattaa tutkia myös sillä ajatuksella, että eri valuutat ovat eri arvoisia. Vaikka lennot eivät muuten olisikaan merkittävästi halvemmat, voi pieni valuuttamuutos tehdä suurenkin eron lentolipun hintaan. Esimerkiksi, jos lentolippu on ilmoitettu Yhdysvaltain dollareissa ja kurssi on suotuisa euroon verrattuna, saatat löytää edullisemman hinnan kuin jos maksat saman lipun euroissa. Muista kuitenkin tarkistaa, että maksaminen ulkomaisella kortilla ei tuo lisäkuluja.

Edellisten lentojen löytäminen

Oliko näistä vinkeistä hyötyä? Entä onko sulla lisätä muita hyväksi havaittuja vinkkejä lentojen hankintaan? ✈️


Ps. Kaikki matkailua käsittelevät postaukseni löydät kootusti Travel à la Sara -tägin alta!

Pysy menossa mukana myös Instagramissa: lifealasara ja Facebookissa: Life à la Sara

♡: Sara

Herättikö teksti ajatuksia? Jätä kommentti! 🫶🏼

 

♡: Sara