Pitkästä aikaa pukkaa reseptiä! Leivoin pääsiäislomaa silmällä pitäen kotiin hiukan terveellisempää herkkua. Tällä kertaa keittiössäni valmistui legendaarisen mamman marjapiirakan terveysversio! Perinteisestä versiosta poiketen kermaviilitäytteen sijaan piiras sisältää tuorejuustoa ja rahkaa, jotka on maustettu hennosti kinuskin maulla. Nam!
POHJA
30 g mantelijauhetta
30 g jauhettuja/rouhittuja pähkinöitä
2,5 dl kaurajauhoa
35 g kookosöljyä
1 kananmuna
0,50 dl erytritolia
(loraus vettä tarvittaessa)
TÄYTE
200 g maustamatonta kevyt tuorejuustoa
125 g rasvatonta rahkaa
30 g Bodylabin Salted Caramel proteiinijauhetta (whey 100)
1 kananmuna
250 g vadelmia ja mustikoita
0,50 dl erytritolia
Jauha/rouhi pähkinät hienoksi. Halutessasi voit korvata mantelijauheen (30 g) ja pähkinät (30 g) 60 grammalla mantelijauhetta tai mitä tahansa jauhettua pähkinää. Sekoita kaurajauhot, pähkinäjauheseos ja erytritoli keskenään kulhossa. Vatkaa joukkoon muna ja huoneenlämpöinen kookosöljy. Lisää loraus vettä, jos taikina ei ole tarpeeksi kosteaa. Voitele piirasvuoka ja painele taikina vuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.
Vispaa täytteen ainekset marjoja ja erytritolia lukuun ottamatta keskenään. Lisää täyte pohjan päälle tasaisesti. Pyöräytä erytritoli marjojen sekaan ja ripottele ne sitten piiraan päälle. Paista 175 asteessa n. 30 min.
Tätä täytyi heti santsata! Toin myös töihin työkaverilleni palan ja kehuja tuli joka suullisen jälkeen, joten uskaltaa tarjota muillekin! : )
Porkkanajuustokakku (vanha blogi)
Nyt toivotan kaikille oikein herkullista pääsiäistä! ♡
Ps. Kaikki ruokaa käsittelevät postaukseni löydät kootusti Food à la Sara -tägin alta!
Pysy menossa mukana myös Instagramissa: lifealasara ja Facebookissa: Life à la Sara
♡: Sara