Matkailu- ja lifestyleblogi

Sokeriton hedelmäinen juusto­kakku lasissa

Kirjoittanut lifealasara | 25.3.2018 13:12

Rentoa palmusunnuntaita täältä sairastuvalta! Tänään blogissa luvassa erityisesti pääsiäiseen sopiva herkullinen hedelmäinen juustokakku resepti. Tässä juustokakussa on kaksi erityispiirrettä: se on sokeriton (ilman aspartaamia) ja se tarjoillaan lasista!

Ovella kolkutteleva pääsiäinen sai mut muistelemaan lapsuuden pääsiäisiä. Lapsena virpomispäivä oli yksi mun vuoden suosikeista kolmesta syystä. Ensinnäkin sai askarrella virpomisvitsoja, joita tehtiinkin antaumuksella ja hartaudella! Meillä päin ei lähdetty munajahtiin vain suoralla muutamalla höyhenellä koristellulla risulla, vaan mentaliteetti vitsoissa oli enemmän on enemmän! Rakastin väkertää monimutkaisia ja värikkäitä koristeita eri materiaaleista.

Toinen syy oli noidaksi pukeutuminen – sai koluta ja kietoutua mummin vanhoihin hameisiin ja huiveihin. Parasta oli kuitenkin kun sai pukea ja meikata pikkuveljenkin! Kolmas syy on sitten se ilmeinen: suklaamunaöverit! Parhaimpia saaliita olivat Kinderit ja Virvon varvon -patukat! Erityistä oli myös jos palkaksi sai 10 markkaa!

Tänään en ole munajahdissa enkä valitettavasti ole varautunut ovikelloa soittaviin pikkunoitiinkaan, kun makaan täällä sohvan pohjalla. Sen sijaan halusin jakaa tämän pääsiäiseen sopivan lasista tarjoiltavan juustokakun reseptin, joka sopii niille, jotka haluavat päästä helpolla ja välttää sokeriövereitä!

Lasiratkaisu on kätevä annostelun kannalta, mutta myös siksi, että sen johdosta juustokakkuun ei tarvita sitä puolta voipakettia imevää kiinteää keksipohjaa! Keksistä ei kuitenkaan tingitä tässäkään reseptissä! Makuina juustokakussa maistuvat raikas persikka, passionhedelmä ja hennosti mangokin! Sokerittomuuden lisäksi juustokakussa on runsaasti proteiinia, joten syyllisyyttä sillä herkuttelusta ei tarvitse potea. Aivan loistava päätös pääsiäisaterialle siis!

Resepti: Hedelmäinen juustokakku lasissa

Sokerittomia keksejä (Coppenrath Vanille Cookies oma suosikki!)
2 prk (à 175 g) Philadelphia Active tuorejuustoa
1 prk (2,5 dl) Flora Vispiä
30 g Bodylab Whey100 Mango Passion*
1/2 sitruunan raastettu kuori
1/2 sitruunan mehu
0,5-1 dl erytritolia
3 liivatelehteä
1 tlk (415 g) persikoita mehussa/vedessä
Bodylab Zero Drops Peach*
Passionhedelmää

(*:llä merkityt tuotteet saatu Bodylabilta)

 

  1. Soseuta persikat (myös mangoja tai aprikooseja voi käyttää!) sileäksi ja lisää joukkoon muutama puristus persikan makuisia Zero Dropseja ja laita seos jääkaappiin.
  2. Vatkaa Flora Vispi kovaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita passion mango proteiinijauhe, erytritoli ja puolikkaan sitruunan hienoksi raastettu kuori tuorejuustoon. (Proteiinijauhe ei ole pakollinen, mutta se antaa oikeasti ihanan hedelmäisen maun ja kuohkean koostumuksen – parempaa kanssa kuin ilman!)
  4. Laita kolme liivatelehteä likoamaan kylmään veteen. Lämmitä puolikkaan sitruunan mehu ja sekoita pehmenneet ja vedestä puristetut liivatteet siihen.
  5. Sekoita varovasti tuorejuustomassa kermavaahtoon. Lisää lopuksi liivateneste ohuena norona hyvin sekoittaen.
  6. Sitten annostelemaan! Muserra tarjoilulasien pohjalle sopiva kerros keksiä (pieniä Vanille Cookies -keksejä meni 4 kpl), lusikoi päälle juustokakkumassaa, lisää sitten persikkamelbaa ja päällimmäiseksi laita puolikkaan passionhedelmän siemenet!
  7. Pistä annokset kylmän tekeytymään! Ei se pahaa ole heti suoraan nautittunakaan ; )

Helppoa, nopeaa ja takuulla maistuvaa!

 

Meneekö tämä helppo ja terveellisempi juustokakkuvaihtoehto kokeiluun? : )

Tässä myös muita pääsiäiseen sopivia terveellisiä herkkuja:

Suklaa-vadelmarahka (vanha blogi)

Porkkanajuustokakku (vanha blogi)

Ps. Kaikki ruokaa käsittelevät postaukseni löydät kootusti Food à la Sara -tägin alta!

Pysy menossa mukana myös Instagramissa: lifealasara ja Facebookissa: Life à la Sara

♡: Sara

Herättikö teksti ajatuksia? Jätä kommentti! 🫶🏼